cobla garonuna

0 valoraciones
Provincia

Barcelona

Actúa en

Barcelona , Lleida

Tipos de evento: Celebraciones , Fiestas

Descripción: La cobla Reus Jove va presentar-se el 22 de novembre de 1997, fruit de la iniciativa d'un grup de joves, amb l'interès de fer música de cobla i oferir un bon treball en les seves actuacions, millorant a la vegada el seu ...

Precio: Consultar €

Publicado el 30/06/2008 19:01:15 | 1978 visitas

Descripción

La cobla Reus Jove va presentar-se el 22 de novembre de 1997, fruit de la iniciativa d'un grup de joves, amb l'interès de fer música de cobla i oferir un bon treball en les seves actuacions, millorant a la vegada el seu nivell musical.
L'activitat de la cobla s'estén des de la seva presència en els actes i festes més rellevants de la ciutat de Reus, a actuacions realitzades a molts altres indrets de les nostra geografia.
Hem travessat les fronteres del Principat portant la nostra música a Bèlgica i França, dins el marc de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent, on duguérem a terme un aplec de sardanes, balls vuitcentistes i una experiència de cobla-fusió molt positiva amb el grup de folk del País Valencià Urbàlia Rurana.
L'extens treball de la cobla es tradueix musicalment en un ampli i variat repertori que comprèn no només les sardanes, sinó que també treballa el camp de la música per a cobla, és a dir, balls vuitcentistes, la música de concert, les obres per a cobla, danses d'esbart i tot allò que té relació amb les Festes Majors (cercaviles, processons, oficis).
Durant els primers cinc anys de la formació, la direcció musical fou encomanada al mestre Enric Rigau i Prats (membre de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) que aportà molts conceptes i mètodes de treball del món simfònic, aspectes d'afinació, i en conjunt una formació musical global com a músics.
També hem tingut diverses experiències musicals amb altres directors convidats que han volgut aportar els seus coneixements musicals. Alguns d'ells han estat els mestres Jesús Ventura, Francesc Benítez, David Estanyol, Francesc Gregori i Antoni de Villasante.
Des del gener de l'any 2003 ha assumit la direcció musical de la cobla el jove director Francesc Gregori. Instrumentista de tible de la cobla Mediterrània, com intèrpret de saxofon forma part del grup SAX 13, Ensemble de Saxofons de Barcelona  (amb qui ha actuat per Catalunya i l’estat francès), i del quartet de saxofons Afrodisax amb qui ha participat en nombrosos concerts per Espanya, França, Itàlia i Alemanya (dels quals cal destacar els realitzats a l’Auditori Nacional de Catalunya i al Palau de la Música Catalana), i amb els quals ha obtingut diversos premis en concursos de música de cambra.
Cal destacar també la col·laboració amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) en diversos concerts dins de la temporada 2001-2002 a l’Auditori Nacional de Catalunya com a intèrpret de saxofon.
Actualment compagina la part d’intèrpret amb la docència com professor de saxofon i llenguatge musical a les escoles de música La Guineu i Berna de Barcelona; així com al Conservatori Municipal d’Igualada.
Ha acabat els estudis de Grau Superior de Composició amb Xavier Boliart i A. Llanas, aconseguint el Premi d’honor en les especialitats de Composició i d’Instrumentació i està cursant l’últim curs de Direcció d’Orquestra amb Albert Argudo, alhora que treballa la Direcció d’Orquestra en música contemporània amb Arturo Tamayo).

Opiniones de Cobla Garonuna

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.