sospirs d'un pagès

0 valoraciones
Provincia

Lleida

Actúa en

Lleida

Tipos de evento: Celebraciones , Festivales

punk banda

Descripción: Sospirs d'un Pagès som un grup de Mollerussa (Pla d'Urgell) que vam començar a tocar cap allà a finals de 1998. Simplement una guitarra i un baix, l'Oriol i el Xavier, formaven el grup al principi, això sí, amb molta ...

Precio: Consultar €

Publicado el 25/02/2008 13:12:02 | 1915 visitas

Descripción

Sospirs d'un Pagès som un grup de Mollerussa (Pla d'Urgell) que vam començar a tocar cap allà a finals de 1998. Simplement una guitarra i un baix, l'Oriol i el Xavier, formaven el grup al principi, això sí, amb molta empenta i ganes de fer música per a passar-ho bé. Al cap d'un temps, i després d'animar-lo, el Lluís va decidir-se per la bateria, i el grup ja va començar a agafar una mica de cara i ulls.

No sabíem ben bé com enfocar el nostre estil, així que al principi, Sospirs d'un Pagès ens basàvem en fer algunes versions dels anys 60-70, com Proud Mary de Creedence Clearwater Revival, o Should I Stay or should I go de The Clash, o també atrevint-nos amb un dels mites històrics del rock'n'roll, amb el Hey Joe de Jimmy Hendrix.

Després de fer alguns concerts en els locals de diferents colles d'amics del poble i rodalies, vam decidir incorporar al grup el cosí del bateria, l'Albert, que toca la guitarra elèctrica.

Poc després els Sospirs vam començar a fer algun tema propi, amb la idea clara de cantar amb català i un estil influenciat per grups com: Brams, Mano Negra, Dr.Calypso, Los Rabanes, Color Humano, Amparanoia, Dusminguet.... També ens vam plantejar seriosament de transmetre alguna cosa més que música amb les nostres cançons així que vam intentar d'enfocar-les amb una temàtica política revolucionària.

Poc a poc anàvem fent concerts a Mollerussa, a pubs o organitzats per la Festa Major durant dos anys consecutius a la mostra de grups locals. També concerts amb fins benèfics a les 24h per Kososvo emeses a Segre Radio 2 amb una actuació en directe enregistrada a l'auditori de l'emissora, o el concert dut a terme a la campanya per la fam del Proíde.

Després de decidir-nos definitivament per la temàtica de l'ska el reggae i la fusió, va ajuntar-se al grup un saxo tenor, el Marc.

Al cap d'un temps els Sospirs d'un Pagès passem a formar part de A.C.M.IU. (Associació Cultural Musiconova d'Ivars d'Urgell), una associació creada per tal de promocionar i organitzar concerts amb grups locals del Pla i les comarques veïnes. D'aquesta manera, vam poder actuar a Ivars d'Urgell en dos ocasions: la primera amb els tarragonins La Thorpe Brass, i la segona amb els J'ha'sta d'Aragó.

Després d'aquest període, els Sospirs d'un Pagès, ja tenim una etiqueta pròpia, amb tota una sèrie de característiques musicals, que fan referència a l'ska i el Reggae. Fem cançons senzilles, amb lletres directes i una gran dosis de diversió i protesta! I també versionem temes de Carlos Puebla, Mano Negra, Los Rabanes, o Dusminguet.

Això ens permet actuar, en dos ocasions a la UdL, en primer lloc en una festa estudiantil organitzada pel sindicat universitari de l'esquerra independentista Alternativa Estel, i en segon lloc, durant els actes celebrats a la Festa Major de la UdL al Març de 2002. Al maig de 2002 vam poder actuar a la capital de la Noguera, Balaguer, en una festa de presentació de la popularment coneguda Transegre. Finalment, durant el darrer estiu, hem incorporat un nou Sospir, l'Ismael, que toca el trombó de vares.

Per finalitzar, destacar l'actuació de Directe al Zel, a Mollerussa, on vam poder disfrutar de la qualitat de so i tècnica dels equips.

Opiniones de Sospirs d'un pagès

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.