percissió cop de cap

0 valoraciones
Provincia

Tarragona

Actúa en

Tarragona

Tipos de evento: Fiesta mayor , Pasacalles , Festivales , Fiestas infantiles

animación percussió

Descripción: Presentem un grup de percussió novedós que parteix de ritmes mediterranis i amb una posada en escena molt especial. Els vint timbalers/eres demostrem com aquest tipus d'espectacle pot encavir-se en qualsevol tipus ...

Precio: Consultar €

Publicado el 25/09/2007 16:23:02 | 436 visitas

Descripción

Presentem un grup de percussió novedós que parteix de ritmes mediterranis i amb una posada en escena molt especial. Els vint timbalers/eres demostrem com aquest tipus d'espectacle pot encavir-se en qualsevol tipus d'esdeveniment a l'aire lliure sense posar-nos cap límit al tipus d'actuació: correfocs, cercaviles, processons, rua dels Reis Mags, amenitzacions de tot tipus de festes... Entre l'ampli repertori actual, destaca una versió d'un toc del Ball de bastons de Cambrils on fem una particular adaptació amb els timbalers/eres que “piquen i donen”.
Som una colla de timbalers/eres de totes les edats que ens uneix les ganes de tocar, cridar i fer vibrar el públic amb les bones vibracions dels COP DE CAP

Cap al mes de maig de 2003, va ser quan per primera vegada un grup de timbalers es començaren a trobar per assatjar per tal de crear un grup de percussió com a secció de la Colla Gegantera Tota l'Endenga. Alguns d'aquells intrèpits percussionistes, ja havien format part del grup de timbals d'aquesta entitat que durant anys havia acompanyat la desapareguda colla de diables del barri de l'Eixample de Cambrils.

L'objectiu primordial a curt termini era contribuir a l'espectacular correfoc de la Nit del Foc que des de 1992 organitza Tota l'Endenga la primera setmana de setembre. En un bon principi van començar a assatjar al Centre cultural, lloc on aviat es va canviar per la Cripta de l'Ermita de la Mare de Déu del Camí. Amb tots aquests canvis el nombre de timbalers/eres anava augmentant i a principis de juliol ja superàvem la vintena. Les primeres baquetes trencades, una dotzena de cançons, més timbals i cada dia més cares noves: allò s'havia de provar al carrer. Precisament aquell mes fou quan es donà l'emotiu debut dels COP DE CAP amb l'animada actuació a la processó de la Mare de Déu del Carme. La primera actuació sota les carretilles seria acompanyant el Ball de diables Cagarrieres de Cambrils, en un correfoc a Riudoms. Més tard va venir la memorable actuació a Tivissa, quan una quarentena de timbalers/eres vam fer trontollar els fonaments de les cases d'aquell poble tan entrenyable. Segur que els de l'orquestra també se'n deuen enrecordar de com també vam animar el ball (això sí, sense timbals).

Les següents setmanes abans de la Nit del Foc del dia 6 de setembre vam acumular més assatjos, més timbalers/eres, més butllofes als dits i sobretot més nervis. Les 3.000 persones assistents com a públic al correfoc van enmudir davant de l'impacte que va suposar la presència de tots aquells timbals. L'expectació per part del públic, contrastava amb el cor com un puny que teníem nosaltres perquè tot sortís bé.

Els COP DE CAP obrien el pas a les cinc colles de diables presents al correfoc, que va finalitzar amb l'esplectacle final de la colla de Diables de Massalfar (País Valencià). En motiu de la Festa Major del dia 8 de setembre, vam fer la novedosa posada en escena amb la que els vam acompanyar en cercavila a les dues parelles de gegants de Tota l'Endenga. Les ulleres de sol dels timbalers/eres evidenciaven que la festa ja la portàvem arrossegant des del dia abans. Entre el mes de setembre i octubre a més dels habituals assatjos, vam fer tasques com a escola de percussió, amb una quinzena de nens i nenes que s'han interessat per aquest instruments.
En aquesta etapa hem tingut un altre canvi de local d'assaig, i ara mateix ens cedeixen les instal·lacions del Club de Tir de Cambrils dins de la zona esportiva municipal. Tanmateix els problemes no s'han acabat i hem hagut d'avançar l'hora de finalització dels assatjos, per tal de respectar el descans d'un veí. Amb tot aquest pericle de canvis de llocals d'assaig, s'evidencia una vegada més la manca d'espais per les activitats lúdiques que encara té el nostre poble (o ciutat, com vulgueu).
Després de l'estiu 2003', i aprofitant l'habitual sequera d'actuacions de l'hivern, hem anat ampliant el repertori, hem confeccionat una indumentaria especial i hem perfeccionat aspectes artístics. Per si no fos poc que una quarentena de cambrilencs es trobin dos dies a la setmana per assatjar, entre les particularitats de la formació d'aquest grup hi ha el fet que tenim una representació de timbalers/eres de diferents pobles veïns com Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp, Riudecanyes i Vinyols i els Arcs.
Presentem un grup de percussió novedós que parteix de ritmes mediterranis i amb una posada en escena molt especial. No ens posem cap límit al tipus d'actuació: correfocs, cercaviles, processons, rua dels Reis Mags, amenitzacions de tot tipus de festes... tot s'hi val en el repertori dels COP DE CAP

Percissió COP de CAP foto 1 Percissió COP de CAP foto 2

Opiniones de Percissió COP de CAP

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.