cobla mediterrània

0 valoraciones
Provincia

Barcelona

Actúa en

Barcelona , Lleida

Tipos de evento: Celebraciones , Conciertos

Descripción: La cobla MEDITERRÀNIA va ser fundada per un grup de joves instrumentistes procedents de diferents cobles, que volgueren ajuntar el seu treball per tal de conrear un tipus de repertori al que no tenien accés en les seves ...

Precio: Consultar €

Publicado el 30/06/2008 19:01:50 | 2087 visitas

Descripción

La cobla MEDITERRÀNIA va ser fundada per un grup de joves instrumentistes procedents de diferents cobles, que volgueren ajuntar el seu treball per tal de conrear un tipus de repertori al que no tenien accés en les seves respectives formacions. La iniciativa tingué un primer fruit el mes de desembre de 1978, a Igualada, en un concert-trobada de joves instrumentistes. Dos mesos després (gener de 1979), es produïa el debut oficial de la cobla.

Les sardanes, els balls vuitcentistes i la música simfònica per a cobla (gènere en el que la formació disposa d'un arxiu de més de 3.000 obres) formen la base principal de la seva activitat. Però el convenciment de les múltiples possibilitats del conjunt cobla ha fet que, des dels seus inicis, la cobla MEDITERRÀNIA es distingís per incorporar al seu repertori altres tipus de música, interpretant adaptacions per a la nostra formació d'obres del Renaixement (Praetorius, Phalése, etc.), de petites peces de música clàssica (Bach, Moussorgsky, Schubert, Grieg, Debussy o Gershwin, per esmentar-ne nomès alguns) i fins i tot d'arranjaments del que es podria anomenar com a clàssics contemporanis, com podria ser l'universal tema dels Beatles Yesterday.

Tota aquesta inquietud així com la riquesa i varietat de repertori l'han dut al llarg de la seva trajectòria a actuar als més importants escenaris musicals del nostre país, realitzant també actuacions a l'Estat Espanyol i més enllà de les fronteres de la península. Cal destacar especialment, la seva participació en els actes d'inauguració del Casal Català de La Havana, a Cuba, l'any 1999.

També ha col·laborat en diverses ocasions en el mitjà televisiu (TV3 i TVE) i ha realitzat enregistraments per a emissores radiofòniques especialitzades (Catalunya Música i RNE).
La seva discografia comprèn més de 30 treballs entre els que destaquen el realitzat l'any 1981 amb la Companyia Elèctrica Dharma, en la que fou la primera experiència musical entre un conjunt rock i una cobla. L'any 1995 participà en l'enregistrament en directe al Palau Sant Jordi de Barcelona del disc commemoratiu 20 anys de Dharma. També cal destacar un CD de sardanes cantades amb Núria Feliu i la gravació del segon volum de la integral de l'obra per a cobla del mestre Josep M. Bernat, compositor llargament guardonat en l'àmbit sardanista i que fou director de la MEDITERRÀNIA des de la fundació fins la seva sobtada mort l'any 1991.
L'any 1998 enregistra un disc compacte amb el pianista i compositor Albert Guinovart, en el que inclou obres originals per a piano i cobla de compositors com Manel Camp, Joan Lluís Moraleda, Manuel Oltra i el mateix Guinovart, i una versió de la famosa Rapshody in Blue de Georges Gershwin.

També han col·laborat habitualment amb la cobla altres directors il·lustres del món musical català com Rafael Ferrer, Manuel Oltra, Fèlix Martínez i Comín, Joan Lluís Moraleda, Daniel Tossi i Jordi León, entre d'altres. Desde l'any 1992 fins el 2005 assolí la direcció titular el mestre Jesús Ventura. L'actual director és el mestre Bernat Castillejo.

L'any 2000, van presentar un disc compacte amb obres del mestre Fèlix Martínez i Comín, caracteritzades per incorporar a la cobla altres instruments solistes. Per aquest treball ha comptat amb la col·laboració de músics tan importants com David Thompson (Concert per a trompa i cobla), Santi Molas (Suite per a percussió i cobla) i de l'arpista Magdalena Barrera, de la cantant Nina i dels actors Joan Borràs i Enric Pous en l'obra Canigó, una música escrita per a la dramatització del poema de Jacint Verdaguer per a rapsodes, veu, arpa, percussió i cobla.

Opiniones de Cobla Mediterrània

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.