amanida folk

0 valoraciones
Provincia

Barcelona

Actúa en

Barcelona

popular trio

Descripción: El 1998, Gregori Ferrer (acordió) i Xavi Rota (guitarra) formen el grup a l'entorn de les ballades folk que es feien, i encara es fan, cada tercer dissabte de mes a Castellgalí (Bages). El nom inicial va ser Terra Blava, i ...

Precio: Consultar €

Publicado el 30/05/2008 18:10:00 | 2884 visitas

Descripción

El 1998, Gregori Ferrer (acordió) i Xavi Rota (guitarra) formen el grup a l'entorn de les ballades folk que es feien, i encara es fan, cada tercer dissabte de mes a Castellgalí (Bages). El nom inicial va ser Terra Blava, i comptava amb la participació esporàdica d'altres músics. Durant els dos anys següents, van tocar a Castellgalí i a altres pobles de la comarca.
L'any 2000, el grup es passa a dir Amanida Folk i es consolida com a trio amb la incorporació del flautista Jon Hands. A partir d'aleshores, l'activitat concertística s'incrementa i l'àmbit d'actuació s'amplia a tot Catalunya.
El 2001, el grup enregistra una maquesta, Amanida de Danses, amb onze temes, la meitat dels quals són composicions pròpies basades en ritmes ballables, i l'altra meitat, danses tradicionals de diferents països de la Mediterrània.
Durant els anys següents, Amanida Folk ha anat incrementant el seu repertori amb noves danses, tot intentant sempre compaginar en l'elecció dels temes la qualitat i la riquesa musical amb l'efectivitat del ball.
L'estiu del 2003, amb ocasió de les invitacions per participar a dos festivals de fora de Catalunya (Segòvia i Portugal), la formació es converteix en quintet amb la incorporació de Jordi Díaz (clarinet) i Oleguer Aymamí (violoncel).
El 2005, el grup torna a ser convidat al festival de Portugal, i aprofita l'ocasió per renovar gairebé totalment el repertori i els arranjaments. És en aquest darrer any quan s'amplia encara més el conjunt enriquint la sonoritat per la banda de les cordes amb el violí d'Aleix Puig i un segon violoncel, l'Oriol Castanyer.
A principis del 2006, Amanida Folk realitza un nou enregistrament, Remena la Vinagreta, que reflecteix la sonoritat i el treball actuals del grup.

Opiniones de Amanida Folk

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.