xató

0 valoraciones
Provincia

Tarragona

Actúa en

Barcelona , Tarragona

Tipos de evento: Celebraciones , Conciertos

catalanas

Descripción: El grup d'havaneres Xató va néixer a Vilafranca del Penedès la primavera de l'any 2000. És, per tant, un grup novell dins el panorama d'aquest estil de música, tot i que això no vol dir que els components no tinguin una ...

Precio: Consultar €

Publicado el 03/09/2008 18:17:09 | 3638 visitas

Descripción

El grup d'havaneres Xató va néixer a Vilafranca del Penedès la primavera de l'any 2000. És, per tant, un grup novell dins el panorama d'aquest estil de música, tot i que això no vol dir que els components no tinguin una àmplia experiència en el món musical.
Aquests quatre amics, bàsicament i per damunt de tot, gaudeixen cantant. No són professionals del cant però degut a les moltes actuacions que tenen tot l'any (principalment a l'estiu, durant les Festes Majors i de barris) fa que la seva activitat esdevingui tot sovint una tasca que requereix un esforç addicional però amb un encant especial. Això els ha permès conèixer nous indrets, pobles i sobretot molts amics en cada un d'ells, que han anat fent en les seves actuacions, a banda de recórrer milers de kilòmetres per tota la geografia catalana.
Disposen d'un extens i variat repertori (uns 65 temes entre havaneres, valsos, balades, boleros i sardanes) i cal destacar el treball de recerca que estan duent a terme actualment per tal d'anar recuperant partitures d'havaneres inèdites a fi de poder-les donar a conèixer.
Fins al moment han enregistrat dos treballs en format CD que tenen al mercat el primer des de l'estiu del 2001 (Xató i Rom) i el segon des de l'estiu de 2004 (Més Xató).
Aquest grup Vilafranquí, a l'hora de buscar un nom, va voler anar una mica més enllà dels noms convencionals de temàtica marinera i meteorològica. Els va fer gràcia el de XATÓ, perquè aquest sol nom abraça alhora les tres comarques que formen el Gran Penedès (l'Alt i Baix Penedès i el Garraf). Són doncs uns bons ambaixadors allà on van d'aquest esplèndid plat tan nostre.
Xató foto 1 Xató foto 2

Opiniones de Xató

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.