skafam

0 valoraciones
Provincia

 

Actúa en

Barcelona , Lleida

Tipos de evento: Presentaciones , Fiesta mayor

rock banda

Descripción: Skafam comença després de moltes hores tocant a la barraca de la vinya situada a la seva població natal. Sempre amb un rerefons molt seriós, que sobretot es basava en dir la veritat sobre allò que trobaven o no trobaven ...

Precio: Consultar €

Publicado el 25/09/2007 16:22:05 | 6621 visitas

DescripciónSkafam comença després de moltes hores tocant a la barraca de la vinya situada a la seva població natal. Sempre amb un rerefons molt seriós, que sobretot es basava en dir la veritat sobre allò que trobaven o no trobaven bé. Les lletres sortien del grup, fent sempre una reflexió vers la seva manera de veure el món. En un principi la banda la formaven Jordi Mas al baix i a la veu, Enric Daumal a la guitarra i Jordi Xandri a la gralla.

El 1999 es presenta l'oportunitat de fer un concert i la banda recorre al bateria Teti, provinent de la banda torderenca Kkrdat's, per poder dur-lo a terme. Va ser el primer pas per creure que allò podia acabar essent un grup de música i finalment s'estableix a la barraca de la vinya, el seu local d'assaig. Després d'aquest concert, la banda acaba comptant amb el bateria Jordi Soler i el baixista Jorge Zanuy, que, provinent de Tamarit de Llitera, s'acaba establint a Arenys de Munt. En un principi, tot plegat anava molt enfocat a l'ska amb pinzellades de punk i rock, però al llarg dels anys de vida de grup, l'estil va evolucionar fins a crear una columna vertebral de punk-rock rural amb pinzellades de reggae i ska. El grup inclou i perd diversos membres del grup en la seva primera etapa: Marçal Rossell (a la guitarra) i Sophie (als teclats). Però un dels puntals d'aquest grup es veurà refermat l'any 2002 amb la inclusió de Dani Torrent (a la guitarra), que passarà a ser un component indispensable dins d’Skafam.

El 2003 és considerat per molts l'any en què realment neix Skafam, tot gràcies als canvis que pateix la banda. En primer lloc, Jordi Xandri abandona el grup i el seu lloc de graller el passa a ocupar Albert Maynou, que començarà a donar cada cop més pes a aquest instrument dins la banda. També abandona el grup Jordi Soler, que serà substituït, temporalment, per Norman Jankowski, que provenia de la banda alemanya Polvorosa, afincada a la població. Finalment, el grup troba un bateria d'origen alemany, Mëckie, establert a la població de Caldes d'Estrac, que acabarà convertint-se en el bateria actual. És precisament en aquest any que, un cop refermada la seva plantilla, publiquen una primera maqueta titulada SKFM, que es va presentar a l'Escorxador d'Arenys de Munt, un local juvenil d'aquesta vila. Gràcies a ella, són seleccionats per participar en el concurs Sona 9 de Catalunya Ràdio i TV3, d'on en surten semifinalistes el 2004 i el 2005 tocant en els festivals Senglar Rock i l'Acampada Joveorganitzada per les JERC.

L'any 2004 és de gran importància per al grup, ja que se'ls ofereix la possibilitat d'incloure tres temes de la seva primera maqueta en el DVD dels campions del món de biketrial Cèsar Canyas i Ot Pi, anomenat Biketrial Psycho i que seria distribuït arreu del món. Aquest mateix any, s'incorpora a la banda Gerard Tresserres, d'Arenys de Mar, conegut dins el grup com a Richardson i que els acompanyarà ocasionalment en alguns concerts per interpretar versions de grups com Rancid, Misfits i altres grups de l'escena punk mundial.

Al llarg de l'any 2005, la banda gira per Catalunya presentant les seves composicions, que ja comencen a quedar lluny del que havia estat Skafam en els seus inicis, i és per això que decideixen enregistrar un doble single amb una revisió de la cançó Mar endins (que ja apareixia a la maqueta) i un tema nou contra la violència de gènere anomenat La dona. Gràcies al ressò mediàtic que es va fer en mitjans com la revista Enderrock o alguns programes de ràdio i el boca a boca, el grup travessa un dels seus millors moments en un any ple de bolos arreu de Catalunya i toca en poblacions de les quatre províncies catalanes. Però és al mes de maig quan la banda veu reconegut el seu esforç en guanyar el primer premi del Concurs de Grups de Música Universitaris que oferia la Xarxa de Dinamització Lingüística de la UB. Aquest mateix any, però, el grup s'acomiada d'un dels seus guitarristes més carismàtics, Enric Daumal, que abandona la banda per motius personals i deixa el grup amb una sola guitarra.

L'any 2006 comença amb canvis a la banda; el baixista Jorge Zanuy deixa una plaça vacant, que passarà a ocupar Cesc Martorell, procedent de la població vallesana de Sant Esteve de Palautordera. Un cop integrat a la banda i amb un rodatge per diversos escenaris catalans, arriba el moment de tancar-se en un estudi i enregistrar el seu primer LP, que es preveu que vegi la llum a finals d'aquest any.

Els components del grup son:
Jordi Mas – Veu
Dani Torrent – Guitarra
Cesc Martorell – Baix
Mëckie – Bateria
Albert Maynou - Gralla/dolçaina, percusions i samplers
La discografia que tenen es:
SKFM () – Autoeditat
Single Mar endins i La dona () - Autoeditat
Riem () - Discmedi

Repertorio de SKAFAM

555-666-0606
Artista
1

Opiniones de SKAFAM

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.