quimi portet

0 valoraciones
Provincia

Barcelona

Actúa en

Barcelona , Tarragona

Tipos de evento: Conciertos , Fiesta mayor

Descripción: Ell s'ho fa i s'ho desfà tot. Aquesta seria la definició del que és el projecte Quimi Portet. Un projecte somniador, indefinible, creatiu però sobretot trencador únicament comparable al seu amic . Aquest compositor viguetà ...

Precio: Consultar €

Publicado el 21/09/2007 12:22:33 | 2036 visitas

Descripción

Ell s'ho fa i s'ho desfà tot. Aquesta seria la definició del que és el projecte Quimi Portet. Un projecte somniador, indefinible, creatiu però sobretot trencador únicament comparable al seu amic .
Aquest compositor viguetà que fou el compositor i guitarrista de l'Último de la Fila, aquell grup espanyol amb Manolo García al davant i el com a guitarrista. Ara però que ningú s'esperi un Último amb barretina, el Quimi componia llavors les cançons pensant en el Manolo García i no ha estat fins ara que s'ha llençat a alliberar la seva creativitat a tots els vents. Ara el Quimi composa únicament pensant en i per ell. De fet, el Cançoner Electromagnètic és íntegrament interpretat, compost, produït, mesclat i enregistrat per ell mateix, un músic complert i intimista com no hi han més. Val a dir que això també comporta desavantatges com pot ser el fet que la seva veu potser no és la més idònia pel cant.
Tot i tenir tres treballs al mercat català, el primer tret ara farà 13 anys, no és fins Cançoner Electromagnètic que es destapa realment. Aquest 'estrany' treball es compost de setze cançons íntegrament en català tracta sobretot temes d'amor. En una entrevista a Enderrock, el propi Quimi descrivia una per una les cançons del Cançoner com segueix:
Estampes de sants té un groove especial, un cert ritme i moviment; Insectes dissecats se'n riu dels insectes que es moren cada any;·a Frases fetes utilitza la música per intentar millorar com a persona; Al racó és una apologia de l'aïllament; Bon Nadal que la fà servir com una frase d'amor; Cançó d'amor 110 que és una cançó d'amor entusiàstic que arriba al paroxisme; La música dels astres reflecteix un món suau, relaxat, flotant...; Vida social se la podria criticar de certa lleugeresa i frivolitat, però en alguns moments ve molt de gust; Lauren Bacall :hi aig servir onomatopèies perquè s'acaben les paraules; Un altre jo per sobreviure t'has de crear un personatge i després menjar-te'l amb patates; Para, que baixo fa la funció de lligar aquest disc amb Hoquei sobre pedres;· Tractament :cadascú reclama el seu tractament personal; A peu parla de la fugida, d'oblidar-se de tot; Àngels :és una cançó d'enyorança; l'instrumental No cardem l'ànecés un tema abstracta i Propaganda que dona un punt estratosfèric al disc a l'acabar amb una música grega supermàgica i uns grills.
Acadèmia dels somnis és el nou disc de Quimi Portet, un treball de dotze cançons fruit de les sessions que quimi porteti els seus músics habituals han anat gravant durant tot l'any 2000 als estudis Cosmonàutica Comas de l'Alt Empordà.
Acadèmia dels somnis és també un disc més directe que l'anterior obrint noves vies musicals mostrant un rock guitarrer encara més eclèctic i amb lletres molt més treballades que de costum. Ja tenen raó aquells que diuen que s'ha superat un cop més.
Música Global Discogràfica i Quisso Records han arribat a un acord per a la coedició i la coproducció de l'esperat nou disc de Quimi Portet. El disc es titula La terra és plana i sortirà a la venda el proper mes de setembre.
Com aperitiu, durant el mes de maig s'editarà un avançament en forma de single (que també es podrà trobar a les tendes) que inclourà una versió de l'èxit de Boney M Rius de Babylon i una apologia del filòsof Francesc Pujols en forma de pasdoble surrealista.
La Terra és plana va sortir al mercat el 20 de setembre del 2004. Inclou 20 temes a on destaca Rius de Babylon, la versió en català del clàssic de Boney M amb la col·laboració d’Albert Pla i Francesc Pujols, l’homenatge de Portet a un dels seus referents vitals, el filòsof que va assegurar que els catalans anant pel món ho tindrien tot pagat. La segona cançó del single es Francesc Pujols (pas-doble surrealista). Amb aquesta bella tonada, que musicalment recorda una mica als èxits que els celebrats Red bone composaren durant els anys setanta del segle passat, Portet uneix la seva veu a la de tots aquells que en aquest any Dalí volen glossar la figura del que fou mestre filosòfic del pintor empordanés.
Definitivament un cantautor atípic que de ben segur donarà molt que parlar aquí i arreu, alhora que atorgarà maduresa al rock català que està, definitivament, de sort!

Opiniones de QUIMI PORTET

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.