malèfica del coll

0 valoraciones
Provincia

Barcelona

Actúa en

Barcelona

Tipos de evento: Pasacalles , Festivales

batucada percusión

Descripción: strong>La Malèfica del Coll és una entitat situada al barri del Coll i centra la seva actuació en la Tradició del Foc; comptant, a hores d’ara, amb prop de vint anys d’experiència, antigament amb el nom de Colla de ...

Precio: Consultar €

Publicado el 04/01/2008 15:22:53 | 3626 visitas

Descripción

strong>La Malèfica del Coll és una entitat situada al barri del Coll i centra la seva actuació en la Tradició del Foc; comptant, a hores d’ara, amb prop de vint anys d’experiència, antigament amb el nom de Colla de Diables del Coll. En l’actualitat compte amb un cens d'unes cinquanta persones i les nostres activitats es centre en l’espectacle del foc, amb diables, bèstia de foc, grup d’espectacles i músics.

Actualment la colla fa més de vint sortides per any, i és reparteixen ens sortides fixes i sortides esporàdiques que cada any van sortint a indrets diferents.

Va néixer l'any 1985 gràcies a la voluntat d’alguns joves de l'AE Jaume I del Coll. Els primers anys, com passa amb la gran majoria d’entitats, van ser una exploració lenta de les possibilitats del foc. Aquest període abasta els primers deu anys d'existència i es caracteritzà en actuacions puntuals al barri, a la Festa Major de Gràcia i algun correfoc de la Mercè.

A partir de l'any 1995 la colla va rebre aires nous i energies renovades. L'espectacle que oferia el grup va anar sent cada cop més complert i les sortides van augmentar considerablement. Per posar dades podem dir que vam passar de les 4 úniques sortides al curs 1995-96 a fer 12 sortides el curs següent. L'any 2000 vam arribar a fer més de 20 sortides.

L'any 1999 la colla va fer un pas més al incorporar una bèstia de foc, el Gaudiamus. Amb el qual hem augmentat encara més el nombre de sortides, oferint sortides conjuntes de diables i drac de foc.

El grup de tabalers formen part del seguici del drac i dels diables. El grup de músics, són els encarregats de tocar mitjançant instruments de percussió de freqüència indeterminada, un seguit de ritmes que faran ballar al grup de foc.

Els instruments reben el nom de ' TABAL ' i dincs del grup de Malèfica del Coll els podem dividir en 5 seccions diferents. Ordenats de més agut a més greu trobem : Caixa - Agut - Mig - Greu – Zurdo.

La combinació d’aquest instruments i de diversos ritmes diferents per cadascunes de les seccions, formen uns temes rítmics divertits, i que al sentir-los, no es podrà deixar de ballar.
Malèfica del coll foto 1 Malèfica del coll foto 2

Opiniones de Malèfica del coll

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.