la troba kung-fu

1 valoraciones
Provincia

Barcelona

Actúa en

Barcelona

Tipos de evento: Conciertos , Fiesta mayor

rumba reggae

Descripción: Joan Garriga torna a fer de les seves. Després de vuit anys i tres discos amb Dusminguet, el cantant acordionista de veu aguda i carismàtica de La Garriga es posa al capdavant de La Troba Kung-Fú per a seguir experimentant amb ...

Precio: Consultar €

Publicado el 21/09/2007 14:03:30 | 6474 visitas

Descripción

Joan Garriga torna a fer de les seves. Després de vuit anys i tres discos amb Dusminguet, el cantant acordionista de veu aguda i carismàtica de La Garriga es posa al capdavant de La Troba Kung-Fú per a seguir experimentant amb el gènere poc acadèmic de la rumba catalana.
La Troba és una paraula d’origen occità que a l’Edat Mitjana feia referència als poetes trobadors. Kung-Fú és l’habilitat aconseguida mitjançant la constància i la pràctica. La Troba Kung-Fú obre una dimensió nova, on els músics busquen amb la pràctica diària la virtut amb l’instrument, la virtut del bon artesà de l’ofici musical. Tota una declaració d’intensions.

Nascuts el desembre de l’any 2005, des del seu origenLa Troba Kung-Fú s’ha dedicat a sembrar cançons que després de la collita ha anat penjant gratuïtament cada quinze dies al seu web www.latrobakungfu.net. La seva rumba en estat embrionari barrejada amb dub, cúmbia, sarao, blues, boogie-woogie i altres gèneres més fàcils de tocar que de definir, ha estat descarregada des de Mèxic a l’Uruguai passant per La Garriga o la República Txeca, demostrant que els adeptes al sistema de vida La Troba Kung-Fú busquen i troben aliances per a tot arreu.


La Troba Kung-Fú va publicar fa uns mesos el Primer Dub-Fulletí, recarregat d’escriptura dub on es mostrava tota la informació que aporten les cançons (les lletres, les històries, els pals, els personatges...). El dub escrit, a l’igual que el musical, permet transmetre de forma immediata les idees que ningú s’atreveix a etiquetar o definir amb precisió reivindicant el seu caràcter efímer i viu. Se n’han fet dues edicions acompanyades d’un disc amb quatre cançons del web i dues remescles.


Trobant cançons, vibrant amb els ventiladors dalt de l’escenari i viatjant i viatjant per a tot arreu, ara per fi arriba el temps de la recol·lecció. Clavell morenet és el primer disc de La Troba Kung-Fú. Enregistrat al seu propi estudi de la Fournier, a La Garriga, mesclat de nou a MusicLan (Avinyonet de Puigventós) i masteritzat a The Exchange (Londres), la nova col·lecció de cançons ben podades es presenta en format de Llibre-Disc amb 98 pàgines articulades en tres apartats. La primera part és el Fú. És l’apartat que parla sobre l’home, la parla, la tradició. Vertebrat a partir de les tretze cançons, trobem el pròleg –La cançó del lladre- més dotze mesos de l’any: Des de desembre “Oriente Miedo” fins a novembre Stop Blood. La segona part és Kung-Fú, el mètode, on cada personatge de La Troba explica un secret, una virtut del seu instrument. Finalment, la tercera part, La Troba, és el western, la pel·lícula, la llegenda. És el més enllà de cada cançó.

Tot i les explicacions, la rumba segueix tenin tan poques ganes de definir-se com de deixar de sonar a les festes populars. Gaudiu-lo molt!
LA TROBA KUNG-FU foto 1

Repertorio de LA TROBA KUNG-FU

Calor calor
Artista
Autor sin especificar

Opiniones de LA TROBA KUNG-FU

27/10/2008 15:29
LA TROBA

LA VRDAD TO LOS ESCUCHE POR PRIMERA VEZ EN EL FESTIAVL CERVANTINO 2007 Y ME ENCANTARON

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.