grup mestre d\'aixa

1 valoraciones
Provincia

Barcelona

Actúa en

Barcelona , Girona

Tipos de evento: Fiestas , Fiesta mayor

popular grupo

Descripción: Mestre d´Aixa és el nom que l'any 1986 adoptà el grup definitivament. Si bé durant aquests anys hi ha hagut diversos canvis en la composició del grup, aquest ha conservat sempre l’esquema original de la seva formació: ...

Publicado el 27/08/2008 17:50:26 | 4621 visitas

Descripción

Mestre d´Aixa és el nom que l'any 1986 adoptà el grup definitivament.
Si bé durant aquests anys hi ha hagut diversos canvis en la composició del grup, aquest ha conservat sempre l’esquema original de la seva formació: veus mixtes, acordió i guitarres, afegint-hi els darrers anys instruments de percussió.
El seu estil particular combina l'havanera i els ritmes mariners amb la cançó tradicional i popular, i a la vegada intenta donar un nou caire a través de peces de composició pròpia i adaptacions, en català, d'obres molt conegudes dins el món de la música.
El grup es planteja a cada cantada, el repte d’obtenir la màxima implicació per part del públic a través del diàleg amb aquest i la seva participació dins l'espectacle.
L'any 1991 va veure la llum el seu primer treball discogràfic, anomenat A vol de gavina, un cassette ben representatiu del grup amb 13 peces que reflecteixen fidelment el seu tarannà.
L'any 1992 obtingué el tercer premi en el 2n Concurs biennal d'Havaneres Inèdites de Badalona, amb l'havanera de Josep Fradera i Pere Gonzàlez que porta per nom Aquest Mar.
L'any 1994 va enregistrar el seu segon treball discogràfic anomenat Mariner de Catalunya, amb peces d'una gran qualitat musical.
Per commemorar el desè aniversari de la formació amb el nom de Mestre d'Aixa, l'any 1997, s'edità un disc compacte titulat Mestre d'Aixa 10 anys: 86-96 que resumeix a través de 20 temes la trajectòria del grup durant una dècada d'existència.
L'any 2000, s'inclou la versió que en fa el grup de l'havanera Yo te diré, dins el CD “Havaneres per Cuba” en benefici del Casal Català de l'Havana promogut per la fundació “Fòrum Solidari”, amb qui el grup col·labora desinteressadament en les seves diverses iniciatives.

Mestre d´Aixa ha actuat arreu de Catalunya, i ha pres part activa en diferents manifestacions musicals referides al món de l'havanera, com poden ser la Trobada anual de grups al Parc de l'Agulla de Manresa (des de l'any 1986), el 1r. Concurs d'Havaneres Inèdites, a la sala de festes Scala Barcelona (1989), o la cantada d'havaneres al Port Vell de Barcelona (2002).
Fora del nostre país han actuat diverses vegades al Principat d'Andorra, al País Valencià, a la Catalunya Nord i al País Basc.
Amb el nom de “Vela llatina”, l´any 2003 s´edita el seu darrer treball discogràfic, amb dotze temes que van des de l´espontaneïtat de les peces més populars, a la sobrietat dels temes més clàssics, donant una idea molt fidel del seu espectacle en directe, i amb el segell habitual del grup Mestre d´Aixa.
El nostre darrer treball discogràfic que sortirà en breu s'anomena 'Un cafè entre el cel i el mar' i esperem que us agradi tant com a nosaltres. Si voleu fer un tastet entreu a la nostra web.
Espero que en gaudiu!!
Grup Mestre d\'Aixa foto 1

Repertorio de Grup Mestre d\'Aixa

Encisadora
Artista
Josep Lluis Ortega Monasterio

Requisitos técnicos

Grup Mestre d\'Aixa dispone de:

  • Equipo de sonido y luces propio

Necesita ser contratado a parte:

  • Toma de corriente - escenario

Documentación aportada por Grup Mestre d\'Aixa:

Opiniones de Grup Mestre d\'Aixa

Ceiplesfonts
25/07/2009 13:52
C
Felicitats!!

Aquests nois i noies del Maresme ho fan realment bé. Les interpretacions de les dues havaneres valen molt la pena Felicitats!!

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.