els groullers

0 valoraciones
Provincia

Girona

Actúa en

Girona

Tipos de evento: Ferias , Fiesta mayor

musicos tradicional

Descripción: Els Groullers va formar-se com a banda folk a l'any 1996, a partir de l'experiència en l'acompanyament de gegants (Amics del Gegants de Sarrià de Ter) i de banda d'animació de carrer (Gas Boig). Especialitzats primerament en ...

Publicado el 15/06/2007 00:00:00 | 5921 visitas

Descripción

Els Groullers va formar-se com a banda folk a l'any 1996, a partir de l'experiència en l'acompanyament de gegants (Amics del Gegants de Sarrià de Ter) i de banda d'animació de carrer (Gas Boig). Especialitzats primerament en un repertori de ball de gralles, amb percussions de caixa i tabal i una mica de coixí harmònic (acordió diatònic), vam anar incorporant nous instruments evolucionant l`eix central cap a una Cobla de Tres Quartans augmentant els elements d`acompanyament rítmic, tot ampliant considerablement les percussions, incorporant una bateria i un baix elèctric.

Durant aquells anys la nostra experiència escènica es va anar desenvolupant en festes majors, aplecs i pels principals festivals del Principat (Folc a Muralla (Girona), Balls al Castell (Reus), Plaça del Rei (Barcelona), Tradicionàrius (Barcelona-CAT), Cornamusam (Olot), Festes de la Mercè (Barcelona), la Carbonera (Cartellà), Tradibadeball (Sabadell), Figueres Folk, Balls a Bisaura, SOLC...), i una mica rebent les influències de tots els grups que ens han agradat: Clau de Lluna, Primera Nota/Pont d`Arcalís, Música Nostra, Ximbomba Atòmica, Urbàlia Rurana...

El pas definitiu ens arribà a l`any 2000, al juny, quan vam gravar el nostre primer enregistrament d`estudi, una maqueta que vam titular NIANOU.

Aquest treball fou guardonat amb el premi ÈXIT (atorgat per TV3 i Catalunya Ràdio) i més tard, a l`any 2001, pel Ministerio de Cultura, essent seleccionats d`entre una llista de més de 300 grups candidats per a fer una gira per Galícia, Astúries i la Comunitat Murciana (Circuitos INJUVE). Gràcies a aquests premis, hem pogut exportar la nostra música a diferents indrets més enllà dels Països Catalans, entre d`altres fins al Folk Segovia, a l`Escola Occitana d`Estiu (Vilanova d`Olt), a Andorra (trobada de Buners d`Ordino) o Euskal Herria (les Ferixa Nausikoak d`Elorrio (Biscaia).

Aquesta experiència ens ha donat una forta empenta, a partir de la qual durant els darrers anys hem emprés un treball intensiu amb els nostres instruments i en el coneixement teòric de la música, principalment en el marc de l`Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP), esforç que donarà fruit en el disc que ara us presentem.
Els Groullers foto 1 Els Groullers foto 2

Repertorio de Els Groullers

555-666-0606
Artista
1

Opiniones de Els Groullers

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.