Buscar¿Qué estás buscando?
enLo más buscado

Cavall Bernat

Publicado el día 27/08/2008 17:49:17 | Este anuncio ha recibido 5456 visitas
Cavall Bernat
Precio:Consultar €
Categoría:Habaneras
Provincia:Barcelona
Actúa en:
  • Barcelona
  • Girona
Tipos de evento:
Tags relacionados:

Descripción de Cavall Bernat

Imágenes

  • Cavall Bernat foto 1
  • Cavall Bernat foto 2
El grup Cavall Bernat fou fundat a Platja d'Aro l'any 1965, quan el fenómen de les havaneres i la seva posterior i multitudinària divulgació eren una fita del tot impensable.

El fundà, ajudat dels seus fills i d'alguns amics, el mestre Ortega Monasterio, i com els comptats grups que aleshores existien, tenia un caire plenament amateur, de colla d'amics que s'ajunten per pasar una bona estona amb l'ajut de quatre cançons i una guitarra.

L'any 1968, el mestre Ortega Monasterio escriu l'havanera El meu Avi. Aquesta havanera, el moment social i polític que es vivia a Catalunya, l'eclosió de les cantades de Calella de Palafrugell..., varen fer possible que l'havanera passés a ser d'un cant de taverna - cantat a quatre pobles de la Costa Brava-, a una forma de música popular aplaudida tant a vora mar, com al pla o a la muntanya.

Les dues darreres dècades han estar per a l'havanera un terreny abonat, on aquesta la nostra música, s'ha anat consolidant. I tant el mestre Ortega Monasterio -amb les seves cançons i el seu tarannà de lideratge natural- , con el seu grup Cavall Bernat hem estat, pensem, una part important en aquesta tasca de consolidació.

Durant aquesta trentena d'anys hem portat les nostres cançons per mitja Europa. Hem cantat a l'Alguer, a Hamburg, a Dusseldorf, a Roma, a Lió, a Oslo, a Milà, a Madrid, a Bilbao, a Santiago de Compostel.la, a les Illes Canàries, a les Balears... Vàrem ser també a Lausana, ajudant amb el nostre granet de sorra que Barcelona fos olímpica. Però el cert és que on cantem més de gust és a casa nostra: a Catalunya. No sabem si hem cantat mai a casa vostra, - si ho fem fet ens agradaria tornar-hi, i si no seria un plaer fer-ho per primera vegada.

A més, del clàssic repertori nostre, on destaquen les composiciones del mestre Ortega Monasterio, enguany hem incorporat prop d'una dotzena de noves peces -algunes havaneres rescatades a Cuba i desconegudes aquí-, i d'altres inèdites en català

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.
Podría estar interesado en una actuación.
Quiero registrarme en unAplauso.

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.

* Datos Obligatorios
Si son varios, separalos con una coma (,)

Quien reciba el anuncio lo verá

* Datos Obligatorios