cap on 'nam

0 valoraciones
Provincia

Baleares

Actúa en

Baleares

Descripción: CAPONNAM Cap on'nam són una jove formació de sis músics de la Catalunya insular i Principat. Aquesta diversitat els atorga certa originalitat dins de la música d'arrel catalana. L'ús d'instruments com el llaüt o el ...

Precio: Consultar €

Publicado el 30/08/2007 09:04:32 | 3620 visitas

Descripción

CAPONNAM
Cap on'nam són una jove formació de sis músics de la Catalunya insular i Principat. Aquesta diversitat els atorga certa originalitat dins de la música d'arrel catalana. L'ús d'instruments com el llaüt o el guitarró donen un tó de color a un grup que basa bona part de la seva sonoritat en els instruments de corda i vent. El que destaca però de la banda és la frescor i actualitat de les seves composicions d'aquest grup component de la nova fornada de grups illencs de música tradicional.
Van néixer Neix a Barcelona l'any 1995, d'entre un grup d'amics universitaris, amb l'objectiu de sonar cançons populars i tradicionals d'arreu dels Països Catalans. Després de tres anys d'experiències damunt dels escenaris de les Illes i el Principat, decideix gravar el seu primer disc titulat Mar enllà («Ona Digital»), síntesi de gusts i referents diversos. En paraules de l'escriptor Sebastià Moranta: « CAPONNAM ofereix en aquest disc, fruit sucós dels seus primers anys, un aplec que vol ser alhora confirmació del camí traçat i un estímul perquè gaudim de la música tradicional sense reserves». En aquest treball, compten amb la col·laboració de Tomeu Penya . De la campanya de promoció, cal destacar la presentació al programa de TVC En directe, Mari Pau , a més de les dues nominacions obtingudes als Premis Enderrock (Barcelona), en quedar seleccionats, entre els cinc finalistes, en les categories de «Millor disc del 98» i «Millor cançó del 98» -per «Cor d'illot»-.
Davant de tan bona acollida, el grup es retira temporalment dels escenaris per preparar el seu segon enregistrament, Roda el món i torna al Born («Blau/Discmedi»), gravat igualment als estudis Ona Digital. Jaume Gomila Saura, vocalista del grup, resumeix la nova proposta en els termes següents: connvida, en aquesta ocasió, a fer un itinerari per les diverses melodies i geografies del planeta: partint, certament, del background popular i tradicional, abordam, de manera decidida, la composició pròpia, l'exploració de nous estils -llatí, pop , country , mediterrani o folk - i, fins i tot, la versió d'algun clàssic de la música beat . El disc és, doncs, resultat de la fusió de sis personalitats artístiques força singulars, que queden amalgamades per mitjà d'una instrumentació i uns arranjaments cada cop més ambiciosos i menys convencionals. La producció musical, a càrrec de Lluís Vaquer i Antoni Galmés, s'ha vist enriquida per la contribució dels amics, vuit col·laboradors de luxe, professionals del mitjà: Damià Timoner, Antoni Fernández, Toni Vallespir, Juanjo Tur, Enric Llorens, Francesca Rosselló, Jaume Julià i Pere Fullana ».
Després d'una extensa i completa campanya de promoció, amb actuacions arreu del Principat i les Illes, el grup torna a davallar dels escenaris, aquesta vegada per a una reestructuració dels seus membres. Establert ara a Mallorca, reprèn amb empenta i il·lusió el camí, amb una sonoritat renovellada i amb la preparació del seu tercer àlbum.
Al mes d'octubre de 2004 el grup publica el seu tercer treball discogràfic, A l'illa d'Utopia («Blau/Discmedi»). En aquest cas, també s'envolten de coneguts intèrprets, com ara Joan Bibiloni, Carles Belda (Pomada), Marisa Rojas o Bernat Cabot (Música Nostra). En paraules de Jaume Gomila Saura: «Aquest treball parla de la transformació, no només del grup -que, tot i mantenir la seva essència, ha incorporat nous components i ha trobat un so diferencial-, sinó també i sobretot de les Illes. Esforç d'evolució artística i compromís amb la realitat que ens envolta. La preservació del nostre patrimoni natural i cultural és una preocupació constant i una prioritat per a molts illencs que deploram, amb perplexitat, la seva progressiva degradació. En aquests temps d'una incertesa a voltes insostenible, cal que ens aferrem, més fort que mai, als signes d'identitat i, en conseqüència, a la música d'arrel, la principal virtualitat de la qual és la cohesió col·lectiva. Us proposam, doncs, un viatge a l'illa ideal, que podríem ubicar entre les coordenades d'un passat mític, perdut i enyorat, i un futur desitjable, potser utòpic, al qual no podem deixar d'acostar-nos, pel qual no podem deixar de lluitar. [...] No debades, encara tenim prou alè per cantar, amb la certesa que els somnis, de vegades, es poden assolir i que, tard o prest, arribarà l'horabaixa dels gegants de pedra.»
L'any 2005, desè aniversari del grup, es converteix en una fita fructífera i rellevant per a la història de CAPONNAM. Es realitza una gira per teatres i sales, tant de Mallorca com de Catalunya, per tal de presentar, amb un original espectacle, el tercer disc, el qual aconsegueix una excel·lent acceptació per part de la crítica; un fet que quedà palès en ser seleccionats per al programa «Artistas en Ruta», que organitza la «Societat d'Artistes Intèrprets i Executants d'Espanya» (AIE), d'àmbit estatal, que el portà a realitzar concerts a Andalusia, Extremadura, País Basc i Galícia. A més a més, s'encarregà al grup una inèdita producció per al reconegut festival Cançons a la Mediterrània, que estrenen a Palma de Mallorca el 15 de juliol, amb el títol Al forc dels dies i amb la participació de vuit músics col·laboradors. I, finalment, és convidat a d'altres festivals de reconegut prestigi, com ara el del Castell de Peralada o el del Castell Jalpí d'Arenys, a Catalunya.
Actualment, la formació està immersa en la preparació del que serà el seu quart treball discogràfic.
Els components que actualment formen el grup son:
Jaume Gomila Saura: veu.
Antoni Galmés Matamalas: bandúrria, llaüt, guitarró i veu.
Lluís Vaquer Vadell: guitarres i veu.
Jaume Julià Andreu: flautes i guitarró.
Juanjo Tur Estrany: baix.
Joan Martorell Adrover: piano, acordió i percussions.
Biel Ferrer Rosselló: bateria i percussions.
Teo Adrover Trapero: tècnic de so.
CAP ON 'NAM foto 1 CAP ON 'NAM foto 2

Opiniones de CAP ON 'NAM

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.