cabrònica del nord

0 valoraciones
Provincia

Barcelona

Actúa en

Barcelona

Tipos de evento: Fiestas , Festivales

batucada percusión

Descripción: La colla La Cabrònica del Nord es forma per iniciativa d'un grup de membres del casal de joves i esplai Xiroc l'any 1994. El nom de Cabrònica del Nord fa referència a l'estació del nord de Barcelona a la dreta de ...

Precio: Consultar €

Publicado el 21/12/2007 16:10:21 | 2900 visitas

Descripción

La colla La Cabrònica del Nord es forma per iniciativa d'un grup de membres del casal de joves i esplai Xiroc l'any 1994. El nom de Cabrònica del Nord fa referència a l'estació del nord de Barcelona a la dreta de l'eixample.
La colla te com correfoc propi el de la festa del casal a partir del 1997 també participa en el de la Festa Major del barri Fort Pienc i a partir del 2004 en el de la Festa Major de la dreta de l’Eixample. L'entitat col•labora amb les associacions de veïns en l'organització de la Festa Major del barri.

El disseny dels vestits es de tipus Follet Cabró, basat en l’esperit familiar de l’edat mitjana, creat per la imaginació popular del segle XV, que segons explicaven i expliquen que són ésser monstruosos i petits de mida, que habiten en certes cases i es dediquen a fer entremaliadures i sorolls, encara que sense males intencions. Per això la nostra vestimenta es compon per una caputxa de follet de color negre amb picarols als extrems, banyes de color taronja, casaca de color lila amb flames de cuir negres als braços i a la cintura amb uns pantalons de color grisos amb les flames de cuir negres a la part dels turmells.

La colla en la seva organització presenta personatges diferenciats: El portador del Ceptrot, El gran Cabró, la Diablesa, la guarra, les pajares, l’estendard, els traïdors, els saquers, els botafocs, els percussionistes i els diables que són la resta de membres de la colla que porten la mateixa indumentària.

El Gran Mascle Cabró: Cap de Colla

El Lloctinent: El segon prop d’un Cap, d’un superior, que exerceix la seva autoritat en absència d’aquest.

El Portador del Ceptrot: El Cabró major dels Diables i el que fa l’encesa del Ceptrot.
L’Estendard: Diable guia que porta l’estendard i que guia a tota la colla pel camí mes adient.

La Diablessa: Es la dona del Gran Mascle Cabró i portadora del segon ceptrot mes petit.

La Guarra: Es l’amant del gran mascle cabró i personatge que intenta seduir al públic a entrar al correfoc o l’infern.

Els Traïdors: Son els guàrdies del Gran Mascle Cabró, son els encarregats de encendre amb l’estructura de mà els ceptrots i altres estructures de foc. Son els encarregats de llençar traques, fums, crakers, bengales, fonts etc. I són traïdors perquè en qualsevol moment els podeu tenir a sobre cremant-vos.

Les Pajares: Son xanquers amb forma de mig ocell i mig Cabra, amb les ales de rat-penat i són els guardians del Cel i del foc.

Els Bufons: Son els bufons del Gran Mascle Cabró, que el fan gaudir amb els seus malabars de foc i els seus balls hipnotitzadors.

Els Saquers: Són els encarregats de portar i repartir la pólvora als altres diables.
Els Botafocs: Són els encarregats d’encendre les carretilles als diables i de portar el ritme del correfoc.

El Carro: Diables encarregats de portar tota la pirotècnia dins del carro a tots els llocs.

Els Tabalers: Són els encarregats de tocar la música del toc propi i de fer melodies infernals. Els tabalers són l’alegria i la disbauxa del correfocs.

Els Diables: Es el grup de diables que obeeixen les ordres del gran mascle cabró. També són els encarregats de cremar pólvora amb les maces de foc i de calar foc a l’ambient.
Actualment la colla esta integrada per un membre de setanta persones, entre elles 25 diables, 20 percussionistes, 15 persones de suport i 10 dels diables son malabaristes.
La Colla de diables La Cabrónica del Nord fa molts espectacles de carrer mitjançant les tècniques de circ tant malabars amb foc com sense foc, cercaviles, despertades matinals, castells de focs, versots satírics de caràcter popular, balls de festa major, espectacles esporàdics actuant amb el públic mitjançant l’expressió corporal i teatral, utilitzen el maquillatge i les manualitats. La colla sempre intenta jugar amb el públic tant si volen com no, que per això si que son folls i cabrons.La colla te espectacles de foc muntats que els més famosos són: el gran cabró, la polla del diable, la gran cabronada i la mostra cabrona de malabars de foc.

La Cabrònica del Nord ha participats en quasi tots els correfocs dels barris de Barcelona així com el correfoc més important de Barcelona: La Mercè. Com a llocs destacats podríem dir; Dosrius, Vallfogona i la Catalunya Nord.
Cal esmentar que en el 1996 La Cabrònica del Nord va crear la colla menuda o infantil “els cabronets del nord”, nens entre sis i setze anys.
Cabrònica del Nord foto 1 Cabrònica del Nord foto 2

Opiniones de Cabrònica del Nord

Formulario de contacto

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.

Fecha del evento *

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.