Buscar¿Qué estás buscando?
enLo más buscado

Ismael Dueñas

Publicado el día 15/02/2008 17:58:56 | Este anuncio ha recibido 1645 visitas
Ismael Dueñas
Precio:Consultar €
Categoría:Musica Rock
Provincia:Barcelona
Actúa en:
  • Barcelona
Tipos de evento:
Tags relacionados:

Artistas relacionados

Descripción de Ismael Dueñas

Durant els seus anys formatius ha estat en contacte i fou alumne de personatges internacionalment reconeguts com Albert Bover, Horacio Fumero, David Mengual, Jorge Rossy, Francesc Capella, Karen Walwyn, Álvaro Is, Guillermo Klein, Michael Kanan i Bill McHenry mentre feia bolos de piano sol a hotels, piano-bars i programes de ràdio.

Des d'aleshores Dueñas no ha parat d'empendre projectes, monogràfics, composar, arranjar i investigar buscant una veu pròpia. En aquest camí l'han acompanyat músics com Óscar Domènech, Giulia Valle, Marc Cuevas, Joe Smith, Joan Martí, Rai Ferrer, Jordi Gardeñas i Tom Warburton. Ha publicat tres treballs discogràfics com a líder.
Fou nominat pianista revel.lació el 2002, i el 2005 músic revel.lació, pel concurs nacional Biennal Tete Montoliu organitzat per l'SGAE.

El disc Mirage (2005) és el seu darrer treball de composicions pròpies, publicat per FRESH SOUND NEW TALENT. Presentat al 36è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona i al Teatre Zorrilla de Badalona, el disc no ha trigat en rebre bones crítiques.

Recentment la primera recopilació mundial de jazz amb llicència Creative Commons, ha sel.leccionat un antic tema seu inèdit per al disc Música Lliure II . També ho fet la recopilació CD Jazz de Catalunya 2006, feta per l'ICIC i la revista francesa Jazz Magazinne, sel.leccionant el tema de Mirage ‘Cash Waltz'.  

Premsa

Dueñas muestra un discurso pianístico profundo, inteligente y emocionante, precioso en las melodías y arriesgado en una caligrafía personal y atractiva.

Jordi Turtós – Magazine LA VANGUARDIA (07/05/2006)
Ismael Dueñas ens serveix una interessant dosis de jazz en ple estat de gràcia i llibertat.
Pere Pons – AVUI (30/11/2005)
Mirage, trío catalán de espíritu colectivo que acaba de publicar una auténtica joya
Joan Anton Cararach - EL PERIODICO /Director del Festival Internacional de Jazz de Barcelona (Noviembre 2005)
El pianista Ismael Dueñas autor es uno de los jóvenes músicos españoles más interesantes.
José Francisco Tapiz TOMAJAZZ  

Espectacles vigents

Ismael Dueñas Trio - Diversions . Repertori basat en curioses versions Tom Waits, Beatles, Millet, The Cure, Mompou, Jimmy Hendrix a través d´un peculiar so personal, elegant, també divertit i sovint transgressor. Amb Giulia Valle i Joe Smith.

Mirage – Jazz kaleodoscòpic. Mesclant elements del jazz, el contrapunt, l'impressionisme, el free, la música ètnica, i el pop, han obtingut un miratge de colors, amalgames, espais i sensacions. Un so inclassificable però personal. Juntament amb dos habituals de la nova escena jazzística Marc Cuevas i Òscar Domènech.
Tri-Bud – Homenatge a Bud Powell i als trios dels 50's. Res més que beat, so, i swing. L'estira-i-arronsa a tres bandes per sobre de qualsevol idea intel·lectual o individualista, através del goig del walking, les escombretes trepidants i la intensitat dels blockchords.  

Taxi for Ornette and Joan Manuel – Recreació de la (ficticia…) trobada casual de Serrat i Ornette Coleman dins d'un taxi a les Rambles l'any 1967. Melodíes del cantautor del Poble Sec desde la òptica dels temes de l'inventor del free jazz . Amb el guitarrista 'Tito' Juan Monjo.

Buster Keaton Go West – Composicions i improvisacions per a musicar un clàssic del cinema mut. Les textures, la intuició i la imaginació s'apleguen per a il.lustrar al gran Buster Keaton. Amb l'alliberat trompetista Marc Florensa i Dueñas a la melòdica, piano i percussions.

Pedagogía

Curs d'interacció, improvisació i repertori jazz
Després d´haver estudiat la tradició i els rols de tocar en grup dins el jazz amb personatges essencials pel jazz actual com Horacio Fumero, David Mengual, Jorge Rossy, Alvaro Is, Bill McHenry, Guillermo Klein, Martí Serra, Michael Kanan, Chris Higgins; i aplicar-ho als meus projectes personals, em veig capacitat per donar a conèixer en forma de classes col·lectives aquests exercicis, experiències i noves formes d'enfocar la música i la improvisació.
Aquest curs pretén donar enfàsi a la posada en pràctica de conceptes musicals essencials, en un contexte col.lectiu, real i actiu. Experimentant a fons conceptes bàsics i complexes in-situ, el curs vol donar la oportunitat de detindre´s, vivenciar i integrar funcionaments que són imprescindibles en les situacions reals com concerts, jam sessions, gravacions, assajos, etc.
Ha treballat esporàdicament al Taller de Músics de Barcelona, Musikene de Donosti i la Esmuc. Actualment imparteix piano modern a l'Escola de Música de Badalona, a banda de classes particulars.

Discos Publicats 

Ismael Dueñas Trio La Tirania de la Cosa (FRESHSOUNDNEWTALENT 2003 ) acompanyat de Tom Warburton i Jordi Gardeñas.
Ismael Dueñas Trio Diversions Diversions (NEWMOODJAZZ 2004) amb els mítics Rai Ferrer i Jordi Gardeñas.  
Mirage Mirage (FRESHSOUNDNEWTALENT 2005) amb dos ‘capos' del nou jazz, Marc Cuevas i Oscar Domènech.
Miscel.lànies
Abans de dedicar-se de plè a la música, estudià arts i oficis, a l'institut Pau Gargallo.
A banda del jazz, ha acompanyat a artistes com Dyango, Mayte Martín, Mónica Molina, així com cors de Góspel.

Recentment ha arranjat i enregistrat un disc de nadales infantils editat per ‘El Musical’ de Bellaterra juntament amb Jordi Gardeñas.
Com a músic badaloní, el 2005 es veié en necessitat de constituïr juntament amb Mar i Martí Serra l'Associació de Músics Professionals de Badalona, que en menys d'1 any ja ha rebut el Premi Ciuitat de Badalona, ha organitzat dos cicles amb músics badalonins i ha fet la primera web activa de músics badalonins.
Actualment, és pare d'un fill preciós que es diu Marcel

Contacta sin compromiso con este artista

A través de unAplauso puedes ponerte en contacto con este anunciante.
Podría estar interesado en una actuación.
Quiero registrarme en unAplauso.

Al presionar "Contactar" estás aceptando las Condiciones Legales.

* Datos Obligatorios
Si son varios, separalos con una coma (,)

Quien reciba el anuncio lo verá

* Datos Obligatorios